Summa sidvisningar

söndag 7 augusti 2011

Z-Z+C

Vad är detta för något tänker Ni, och det tänker jag också.Den Mandelbrotmängden är en särskild matematisk uppsättning av punkter , vars gräns genererar en distinkt och lätt att känna igen tvådimensionella fraktal form. Den som är nära relaterad till Julia som (vilket genererar lika komplexa former), och är uppkallad efter matematikern Benoît Mandelbrot , som studerade och populariserade den.
Mer tekniskt, är Mandelbrotmängden en uppsättning värden C i komplexa planet vars omloppsbana på 0 i iteration av komplexa kvadratiska polynomet z n 1 = z n 2 + c är avgränsas . Det vill säga en komplext tal, c , är en del av Mandelbrotmängden om, när börjar med Z 0 = 0 och tillämpar iteration upprepade gånger, absolut värde på z n aldrig överstiger ett visst antal (som antalet beror på c ) hur stort n blir. Här kan man säga att det enkla är komplext, det komplexa är enkelt, så egendomlig kan matematiken vara.
Om ingen förstår detta resonemang så är det förståligt, men det är detta som är verkligheten i allt vi gör ovh föresätter oss.

L.I.Levolution(framsteg)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar